Siirry suoraan sisältöön
Tuotteemme kestävät elämää

Niemen Tehtaat on valmistanut ja toimittanut kestäviä kalusteratkaisuja suomalaisiin julkitiloihin ja erilaisiin ympäristöihin jo vuosikymmenien ajan.

Tietoa tuotteistamme
Palvelut kestävyyttä lisäämässä

Tarjoamme palveluita tuotteen koko elinkaarelle kasaus- ja asennuspalveluista huolto- ja korjauspalveluun.

Tutustu palveluihimme
Perheyritys jo neljännessä polvessa

Vuonna 1898 perustettu Niemen Tehtaat jatkaa puusepänperinteitä jo neljännessä polvessa. Perheyritys on suomalaisista huonekaluvalmistajista vanhin sekä yksi suurimpia.

Lue lisää meistä

Etusivu - Materiaalit

Laadukkaat materiaalit kestävät elämää

Valmistamme julkitilan kalusteet korkealaatuisista materiaaleista, jotka täyttävät turvallisuusstandardit. 

 

 

Kalustamme julkitiloja ammattitaidolla

Julkitilojen kalusteiden materiaaleissa pitää yhdistyä kestävyys, turvallisuus sekä ympäristövaikutusten huomioon ottaminen. Tarkoin huomioitavia asioita ovat esimerkiksi paloturvallisuus, hygieenisyys, materiaalien kulutuksenkesto sekä sisäilma- ja ympäristövaikutukset.

 

 

 

Hygienia

Helposti puhdistettavat materiaalit

Hygieniaa voidaan edistää erilaisilla pinnoitteilla, mutta siisteyden ylläpitoa voi helpottaa myös helposti puhdistettavilla materiaaleilla. Esimerkiksi verhoilukankaiden irrotettavuus helpottaa kalusteen puhtaanapitoa.

Julkisten tilojen kosketuspintojen välityksellä tarttuvat monet tartuntataudit. Pinnoitteet, jotka sisältävät antimikrobisia ominaisuuksia, vähentävät mikrobikasvustoja kosketuspinnoilla.

Verhoilemme huonekalumme hygieenisillä, antibakteerisilla kankailla.
 

Kankaat

Martindale kertoo hankauksenkestosta

Kankaan kulutuksenkestoa voidaan mitata erilaisilla hankaavilla laitteilla. Martindale-menetelmällä määritellään kankaiden hankauksenkesto eurooppalaisen standardin mukaan.

Huonekalukankaiden kulutuksenkeston voi eritellä kolmeen tasoon. Perusvaatimustasossa vaaditaan vähintään 15 000 kierrosta, kun taas korkeassa vaatimustasossa on vähintään 25 000 kierrosta.

Erittäin korkea vaatimustaso on julkitilojen taso, joissa vaaditaan vähintään 50 000 kierrosta. Kankaan hankauksenkestoon vaikuttavat myös muun muassa huonekalun muoto sekä pehmusteiden vanut ja täytteet. Käytämme julkitilapuolella esimerkiksi Nevotexin ja Lauritzonin julkitiloihin sopivia kankaita. Kauttamme löytyy lukuisia vaihtoehtoja julkitiloihin sopivista kankaista ja paljon kokemusta pitkäaikaisesta käytöstä tiettyjen kankaiden osalta.

Martindale-luku kertoo kankaan hankauksenkestosta.
 

Sisäilma

Tuotteet puhtaita ja vähäpäästöisiä 

Päästöluokitus esittää vaatimukset hyvän sisäilman laadun kannalta. M1-luokitus määrittelee raja-arvot materiaalien ja kalusteiden orgaanisten haihtuvien yhdisteiden (VOC), formaldehydin ja ammoniakin päästöille.

Tuotteemme on valmistettu niille asetettujen turvallisuusstandardien mukaisesti. Tämä koskee myös käytettyjä materiaaleja ja pintakäsittelyaineita. Materiaalimme kuuluvat päästöluokkaan M1, joka takaa tuotteiden puhtauden ja vähäpäästöisyyden sisäilmalle.

M1-luokitus määrittelee raja-arvot materiaalien ja kalusteiden orgaanisten haihtuvien yhdisteiden (VOC), formaldehydin ja ammoniakin päästöille.
 

Pintakäsittely

E1-standardit
täyttyvät

Kaikki tuotteissa käytetyt puupohjaiset materiaalit kuuluvat E1-luokkaan. Pintakäsittelyssä käytettävät maalit, petsit ja lakat ovat E1-standardin täyttäviä ja ne on testattu formaldehydin vapautumisen osalta.

Liuotinpohjaisten maalien ja lakkojen käyttöä vähennetään aktiivisesti ja lisäksi on siirrytty vesiohenteisiin ultraviolettivalon avulla kovettuviin pintakäsittelyaineisiin, joista ei synny VOC-päästöjä.

Massiivipuuta käytämme omassa tuotannossamme muun muassa naulakoiden ja tuolien rungoissa, pöytien jaloissa ja erilaisissa säilytinkalusteissa.

Levykalusteet, kuten toimiston säilyttimet ja pöytien tai tuolien kansilevyt valmistamme laadukkaista levymateriaaleista, kuten melamiini- tai korkeapainelaminaattipintaisesta sertifioidusta lastulevystä sekä lehtipuuvanerista.

Pintakäsittelyssä käytettävät maalit, petsit ja lakat ovat E1-standardin täyttäviä
 

Palo-ominaisuudet

Sisusteilla kolme syttyvyysluokkaa

Julkitiloja koskee asuintiloja vaativammat paloturvallisuusohjeistukset lähes kaikkien materiaalien osalta. Sisusteet voidaan luokitella kolmeen syttyvyysluokkaan palo-ominaisuuksiensa perusteella. Suomessa ovat käytössä seuraavat syttyvyysluokat (SL):

SL1 vaikeasti syttyvät, sammuvat itsestään

SL2 tavanomaisesti syttyvät

SL3 herkästi syttyvät

Julkitiloissa suositellaan käytettäväksi SL1-luokkaan kuuluvia materiaaleja, mutta automaattinen sammutusjärjestelmä voi lieventää vaatimusta.

Syttyvyysluokat SL voidaan jakaa kolmeen eri luokkaan.
 

Tuotteet

Tuoteryhmät

Tutustu täällä tuoteperheisiimme.

Istuimet

Vuoteet

Pöydät

Hyllyt ja kaapit

Meriteollisuus

Muut tuotteet

Tietoa tuotteistamme

Suunnittelijoille_6