fbpx

No products in the cart.

REKISTERÖIDY UUTISKIRJEEN TILAAJAKSI, SAAT 20% ALENNUKSEN ENSIMMÄISESTÄ NORMAALIHINTAISESTA OSTOKSESTA🤍

nuoli ikoni

Kotietätyöpisteeseen panostaminen kannattaa

 

On se elämä helppoa. Vain muutamalla askeleella pääset paikkaan, jossa ajatus lentää ja työt sujuvat kuin siivillä.

Kun voit tehdä töitä joustavasti ja tehokkaasti myös kotoa käsin, vapautuu arkesi aivan uusiin ulottuvuuksiin. Voit aloittaa päiväsi kiireettömästi kahvista nautiskellen, sekä tehdä töitä juuri silloin kuin sinulle sopii. Jotta kokonaisuus todella toimisi, tarvitset kuitenkin itsellesi hyvän kotityöpisteen.

Haastattelimme Katja Aaltoa, Innovation Homen operatiivista johtajaa, joka vastaa yrityksen yhteisten työtilojen suunnittelusta. Hän kertoi meille, miksi toimivaan kokonaisuuteen panostaminen on äärimmäisen tärkeää ja miten se käytännössä onnistuu. 

Sijoita hyvinvointiisi ajoissa 

Katja toteaa, että omaan hyvinvointiin ja toimiviin etätyökäytänteisiin kannattaa satsata ajoissa. Kun sijoitat hyvinvointiisi, et välttämättä koe samanlaista hetkellistä suurta mielihyvää kuin esimerkiksi lomamatkaa ostaessasi.

Kuitenkin pitkällä aikavälillä panostuksesi vaikutus voi olla valtava. Esimerkiksi sijoitus hyvään työtuoliin ja sähköpöytään tai vaikkapa työpisteeseen coworking-tilassa maksaa itsensä takaisin. Katja kertoo, että oppi tämän itse vasta kantapään kautta. ”Ennen sähköpöytää meni monta sataa euroa hierontoihin”, hän naurahtaa.

Katja uskoo, että myös yritysten olisi järkevää panostaa työntekijöittensä kotityöpisteisiin. Vaihtoehtona on myös, että yritys tukee työntekijän hyvinvointia mahdollistamalla työpisteen vaikkapa coworking-tilassa, jossa työpisteeseen kuuluu myös muita palveluja. Osa työntekijöistä menestyy paremmin sosiaalisissa tiloissa, joissa saattaa olla vaikkapa sparrauskaveri työhön. On myös työnantajan etu, että työntekijän ergonomia on oikeanlainen ja työskentely on miellyttävää myös kotona. Hyvinvoiva työntekijä on tuottava työntekijä.

Ideaali työpiste 

Mitä hyvä työpiste sitten käytännössä tarkoittaa? Katja kehottaa kiinnittämään huomiota erityisesti monipuolisuuteen ja ergonomiaan. Hyvän sähköpöydän ja työtuolin rinnalle kannattaa hankkia myös mieltä ja kehoa virkistäviä tuolivaihtoehtoja. Esimerkiksi tasapainotuolista tai sähköpöydästä voi olla yllättävän paljon apua jaksamisen ylläpitämiseksi, kuten Katja on oman kokemuksensa myötä huomannut.

Yhtä lailla jo kotitoimistosi ulkonäöllä on merkitystä. Kivat kalusteet tuovat huomaamattakin iloa ja piristystä työpäivääsi.

Kotietätyöpiste on tulevaisuudessa lähes yhtä olennainen osa kotia kuin sänky. Mitä enemmän kotitoimistoasi käytät, sitä tärkeämpää on, että se ei kuormita, vaan tukee jaksamistasi. Sijoita rahasi viisaasti ja panosta laadukkaaseen työpisteeseen! 

 

Kotikonttori syntyyOffice-laatikoista, yksijalkaisesta sähköpöydästä ja Lindy-tasapainoistuimesta

Lue lisää

Klassikon mukana lapsuuteen

Kun vaikuttaja ja perhepainotteinen lifestyle-bloggaaja Karoliina Pentikäinen muistelee lapsuuttaan, muistot imaisevat kuulijan mukaansa, sillä ne ovat täynnä yksityiskohtia. ”Äitini oli saanut kierrätetyn Niemen Tehtaiden

Lue lisää

Unipuu-sänky ratkaisi monta ongelmaa

Brand Specialist ja valokuvaaja Suvi Sillvanin 9-vuotias poika oli jo pitkään haaveillut parvisängystä. Vauvavuosien jälkeen poika siirtyi pinnasängystä Muuramen sänkyyn, jossa äitikin oli lapsuudessaan

Lue lisää

Vietnamin tarina

Osaaminen kannattaa keskittää sinne, missä sitä on. Tämä ajatus johdatti Niemen Tehtaat Vietnamiin 2000-luvulla, kun perinteiselle, kotimaiselle huonekaluvalmistukselle haluttiin kansainvälistä tukea. Vietnamissa aloitettiin puutarhakalusteiden

Lue lisää