fbpx

No products in the cart.

REKISTERÖIDY UUTISKIRJEEN TILAAJAKSI, SAAT 20% ALENNUKSEN ENSIMMÄISESTÄ NORMAALIHINTAISESTA OSTOKSESTA🤍

nuoli ikoni

Yhteistyö toi toisen sijan suunnittelukilpailussa

Muotoilija ja taiteen maisteri Henri Halla-ahon Niemen Tehtaille suunnittelema tuote ylsi toiselle sijalle Suomalainen huonekalu -suunnittelukilpailun ammattilaisten sarjassa. Puuteollisuusyrittäjät ry:n ja Ornamo ry:n järjestämässä kilpailussa etsittiin uudenlaisia puuta tai puupohjaista biokomposiittia hyödyntäviä kalusteita tuotantoon.

 

Suomalainen huonekalu -suunnittelukilpailu

 

Halla-ahon suunnittelema rakentelupöytä on tarkoitettu ensisijaisesti varhaiskasvatuksen oppimisympäristöihin.

– Etsimme kekseliästä ja inspiroivaa tuotetta, joka olisi mahdollista kasvattaa tuoteperheeksi ja sellaisen saimme. Kilpailu edistää hienosti myös yhteistyömahdollisuuksia, projektikoordinaattori Minna Laamanen kuvailee.

Halla-aho suunnitteli monikäyttöisen rakentelupöydän lasten näkökulmasta, koska parhaat leikit jäävät yleensä aina kesken.

– Rakentelupöydässä on taso lelujen kokoamista varten sekä tyhjä tila sisällä, jonne voi laittaa keskeneräiset työt ja sitten vielä syvennys, jossa voi säilyttää osia, joita lapsi ei juuri sillä hetkellä tarvitse, muotoilija kertoo.

 

Hopealle kilpailussa sijoittunut Halla-aho on luonut Olo-konseptin, joka pohjautuu L-muotoisen puristeen käyttöön. Konseptissa tuotteet toimivat yhdessä, koska ne pohjautuvat samoihin komponentteihin ja muotokieleen.

– Eli yrityksen näkökulmasta ajateltuna investointi on mahdollisimman pieni, mutta vaikutus suuri.

Suunnittelukilpailun proto tehtiin aikataulusyistä koivuviilupuristeesta. Tavoitteena kuitenkin on, että materiaali vaihtuisi biopohjaiseen komposiittiin, jolloin tuote olisi kiertotalouden mukainen.

– Biopohjainen komposiitti on sellukuitua ja kierrätettyä PP-muovia. Materiaali on kierrätettävissä 5-10 kertaa.

Kilpailujuryn perusteluissa kehutaan Olo-konseptin olevan hyvin suunniteltu kokonaisuus, joita on vähän markkinoilla. Siirreltävän kalusteen hallittu muotokieli sekä tuotantoystävällisyys kiinnitti raadin huomion.

– Kaluste ilmentää materiaalin ja muodon tasapainoa poikkeuksellisen hienosti, raati kiittelee.

Niemen Tehtaat suunnittelee yhteistyön jatkamista Halla-ahon, mutta myös muiden muotoilijoiden ja suunnittelijoiden kanssa.

– Kaikenlaiset yhteydenotot ovat tervetulleita, toimitusjohtaja Panu Niemi painottaa.

Lue lisää

Tunnelmallista valoa kodin tiloihin

Valaistus on yhtä tärkeässä osassa kodin sisustusta kuin huonekalut ja tapetit. Valaistus vaikuttaa tilan tuntuun ja väreihin, valaistuksen ansiosta huone voi vaikuttaa todellista isommalta

Lue lisää

Joulukauppa on avoinna

Hanki ajoissa joulun ihanimmat lahjat, joilla taiot juhlan tuntua rakkaiden ystävien ja perheiden koteihin. Vuoden odotetuimpaan juhlaan löydät inspiraatiota Niemen Tehtaiden verkkokaupasta.   Aina

Lue lisää