Siirry suoraan sisältöön
Tuotteemme kestävät elämää

Niemen Tehtaat on valmistanut ja toimittanut kestäviä kalusteratkaisuja suomalaisiin julkitiloihin ja erilaisiin ympäristöihin jo vuosikymmenien ajan.

Tietoa tuotteistamme
Palvelut kestävyyttä lisäämässä

Tarjoamme palveluita tuotteen koko elinkaarelle kasaus- ja asennuspalveluista huolto- ja korjauspalveluun.

Tutustu palveluihimme
Perheyritys jo neljännessä polvessa

Vuonna 1898 perustettu Niemen Tehtaat jatkaa puusepänperinteitä jo neljännessä polvessa. Perheyritys on suomalaisista huonekaluvalmistajista vanhin sekä yksi suurimpia.

Lue lisää meistä

1 minuutin luku

Suoden­niemen kirjasto

Suodenniemen kirjasto

Suodenniemen kirjasto muutti tammikuussa 2023 entiseltä kunnantalolta uusiin tiloihin Rosintielle. Suodenniemen kirjaston aineistomäärä on 13 500, joista kirjoja on jopa 95 prosenttia.

“Kirjojen muutto oli melkoinen projekti, joka vaati suunnitelmallisuutta, mutta myös fyysistä työtä”, kirjastonjohtaja Sari Sillanpää kertoo.

Uudet tilat ovat entistä kunnantaloa pienemmät, noin 120 neliötä. Positiivista on se, että Suodenniemen koulu on aivan vieressä.

“Nyt lapset pääsevät paremmin käyttämään kirjaston palveluja.”

Suodenniemen_kirjasto_referenssi_2

Niemen Tehtaat kalusti uuden kirjaston tilat. Yritys toimitti ja kasasi paikan päällä muun muassa kaappeja, hyllyjä, toimistotuoleja ja -pöytiä, sohva- ja nojatuolikokonaisuuden sekä muita irtokalusteita. Lisäksi kirjastossa on vanhoissa tiloissa palvelleita kalusteita.

“Kirjastoalan ihmiset ovat säästeliäitä. Halusimme säilyttää vanhat, toimivat kalusteet myös ympäristösyistä”, Sillanpää painottaa.

Aikuisten osaston teemavärinä on sininen, lasten osaston punainen. Kun teemoihin yhdistää vielä moniväriset kirjat, on Sillanpään mukaan koossa mielenkiintoinen värien sekamelska.

Suodenniemen_kirjasto_referenssi_3

“Kirjasto on ympäristönä tavattoman värikäs ja niin sen kuuluukin olla. Kun uusia kirjastoja tehdään, niin ne tehdään monesti samalla sapluunalla vähän tylsiksi.”

Kirjaston avajaisia juhlittiin loppiaisaattona. Jopa 300 henkeä vieraili uusissa tiloissa.

“Niemen sohva ja nojatuolit ovat hyvin viihtyisät ja mukavat istua, niitä kehuttiin kovasti. Ikäihmisille on todella tärkeää, että nojatuoliin uskaltaa istua ja siitä pääsee myös ylös”, Sillanpää havainnollistaa.

Suodenniemen_kirjasto_referenssi_4

Osa kirjaston henkilökunnasta kävi vierailulla Niemen Tehtaiden näyttelytilassa, jossa he pääsivät paremmin tutustumaan kalusteisiin.

“Se oli silmiä avaava käynti, olin todella positiivisesti yllättynyt tarjonnasta. Aikaisempi mielikuva yrityksestä oli jotenkin vanhahtava. Myös henkilöstöön olimme hyvin tyytyväisiä.”

Sillanpään mukaan koko prosessi tarjouksesta kalusteiden asentamiseen sujui mutkattomasti.

“Kiitettävän arvoinen suoritus.”

“Yrityksellä on kunnioitettavan pitkä historia ja Niemen Tehtaat on nimenä hyvin tuttu, oikein brändi”, kirjastonjohtaja kehuu.

Uuden kirjaston ovet on tarkoitus avata tammikuun lopussa.