fbpx

No products in the cart.

REKISTERÖIDY UUTISKIRJEEN TILAAJAKSI, SAAT 20% ALENNUKSEN ENSIMMÄISESTÄ NORMAALIHINTAISESTA OSTOKSESTA🤍

nuoli ikoni

Talvikodin sisustaminen pehmeäksi pesäksi

Nuutinpäivänä viedään perinteisesti joulukuusi ulos ja kerätään joulukoristeet pois. Kun kodista on karsittu suurimmat koristeelliset elementit, saa talvikotiin luotua tunnelmaa pehmeillä taljoilla, vihreillä luonnon aarteilla sekä tietysti tontuilla, sillä tonttuilla voi läpi talven.

Tuo luonto sisälle

Metsä on pullollaan vihreitä aarteita, joita voi hyödyntää kodin sisustamisessa. Kerää havupuun oksia maljakkoon, jolloin luonto näkyy ja tuoksuu kodissa. Varpuja, oksia ja muita metsän aarteita voi ripotella tasaisesti ympäri kotia.

Muista kuitenkin, että eläviä tai kuolleita puita ei saa vahingoittaa. Oksia, juuria tai muitakaan puun osia ei saa ottaa ilman maanomistajan suostumusta. Samat säännöt pätevät kaatuneisiin puihin.

Somia, siroja asetelmia

Talvikodinkin saa järjestykseen tekemällä pieniä sommitelmia tai asetelmia. Sommitelman onnistumista helpottaa sen rajaaminen: esineet voi asetella omaksi ryhmäkseen tarjottimen, pienen jakkaran tai vaikka lampun jalan päälle.

Erilaisia muotoja, materiaaleja, uutta, vanhaa ja viherkasveja voi sekoittaa keskenään. Ja mikä tärkeintä: tonttuilla voi läpi talven!

Panosta pehmeyteen

Talvikauteen kuuluvat lämpöiset villasukat, pehmeät taljat ja villaiset torkkupeitot. Pinkka-sohvasta tulee vielä pehmeämpi ja mukavampi istua, kun sen päälle levittää lampaantaljan. Ja näin karhumaisen kotoisa pesäkolo on valmis. Talviaikaan kaikessa rauhassa kölliminen on sallittua – jopa suositeltavaa.

Luonnollista lämpöä

Suosi luonnonmateriaaleista valmistettuja huonekaluja, kuten tammea ja koivua. Luonnonläheinen värimaailma tuo kotoisaa lämpöä. Myös viherkasvit kaunistavat kotia ja lisäävät viihtyisyyttä.

Kuumaa juomaa, kylmää ilmaa

Kun ulkona paukkuu pakkanen, höyryävän kuuma juoma lämmittää niin mielen kuin palelevat sormetkin. Kuuman glögin kaveriksi sopivat rusinat, kuuman kahvin voi maustaa vaikka kardemummalla tai kanelilla. Rauhallisen kahvihetken voi kattaa käytännöllisen, mutta kauniin Lempi-rahin päälle.

 

Lue lisää

Klassikon mukana lapsuuteen

Kun vaikuttaja ja perhepainotteinen lifestyle-bloggaaja Karoliina Pentikäinen muistelee lapsuuttaan, muistot imaisevat kuulijan mukaansa, sillä ne ovat täynnä yksityiskohtia. ”Äitini oli saanut kierrätetyn Niemen Tehtaiden

Lue lisää

Unipuu-sänky ratkaisi monta ongelmaa

Brand Specialist ja valokuvaaja Suvi Sillvanin 9-vuotias poika oli jo pitkään haaveillut parvisängystä. Vauvavuosien jälkeen poika siirtyi pinnasängystä Muuramen sänkyyn, jossa äitikin oli lapsuudessaan

Lue lisää

Vietnamin tarina

Osaaminen kannattaa keskittää sinne, missä sitä on. Tämä ajatus johdatti Niemen Tehtaat Vietnamiin 2000-luvulla, kun perinteiselle, kotimaiselle huonekaluvalmistukselle haluttiin kansainvälistä tukea. Vietnamissa aloitettiin puutarhakalusteiden

Lue lisää