Siirry suoraan sisältöön
Tuotteemme kestävät elämää

Niemen Tehtaat on valmistanut ja toimittanut kestäviä kalusteratkaisuja suomalaisiin julkitiloihin ja erilaisiin ympäristöihin jo vuosikymmenien ajan.

Tietoa tuotteistamme
Palvelut kestävyyttä lisäämässä

Tarjoamme palveluita tuotteen koko elinkaarelle kasaus- ja asennuspalveluista huolto- ja korjauspalveluun.

Tutustu palveluihimme
Perheyritys jo neljännessä polvessa

Vuonna 1898 perustettu Niemen Tehtaat jatkaa puusepänperinteitä jo neljännessä polvessa. Perheyritys on suomalaisista huonekaluvalmistajista vanhin sekä yksi suurimpia.

Lue lisää meistä

1 minuutin luku

Lahjoitamme Suomen Punaiselle Ristille sänkyjä

Lahjoitamme Suomen Punaiselle Ristille sänkyjä

Niemen Tehtaat Oy on mukana auttamassa Ukrainasta paenneita. Yritys tukee Suomen Punaista Ristiä tänä jouluna ja tekee sänkylahjoituksen Porin vastaanottokeskukselle.

“Mietimme kovasti, että miten voisimme oikeasti antaa apua, millä olisi konkreettinen hyöty jollekin. Näemme myös, että yritysten tehtävä on kantaa yhteiskunnallista ja inhimillistä vastuuta”, markkinointipäällikkö Laura Tyni-Järvelä painottaa.

“Niemen Tehtaiden lahjoitus tuli ihanteelliseen aikaan, sillä sänkyjen tarve vastaanottokeskuksissa eli vokeissa on jatkuvaa”, Porin vastaanottokeskuksen apulaisjohtaja Petri Rosengrén kiittelee.

Suomen_Punainen_Risti

Yritysten, yhdistysten ja ihmisten tekemät lahjoitukset ovat SPR:lle äärimmäisen arvokkaita. Rosengrén muistuttaa, että yksi SPR:n toimintaperiaatteista on vapaaehtoisuus.

“Teemme valtavasti vapaaehtoistyötä Suomessa (pakolaiset, turvapaikanhakijat, tilapäisen suojelun hakijat), mutta vastaanottotoiminta itsessään edellyttää ammatillista, palkattua henkilökuntaa.

Punainen Risti perustaa ja ylläpitää turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksia Maahanmuuttoviraston pyynnöstä. Rosengrénin vastuulla on Porissa sijaitseva, 200-paikkainen Tekunkorven laitosyksikkö sekä 400-paikkainen hybridimajoitusyksikkö.

“Laitosyksikössä seinät tulevat helposti vastaan, mutta hybridimajoitusyksikköä pystymme tarpeen mukaan kasvattamaan, sillä se perustuu tarpeeseen. Kun turvapaikanhakijat juurtuvat jollekin paikkakunnalle, heillä on siellä tukiverkostoja ja työpaikkoja, niin me vuokraamme kunnista asuntoja ja majoitamme vokkien asukkaita niihin.”

Rosengrénin mukaan Niemen Tehtaiden lahjoittamat sängyt menevät todennäköisesti hybridimajoitusyksikköön Huittisiin, jossa asiakasryhmät ovat kasvussa.

“Viemme sinne melkein viikoittain kalusteita, jotka menevät pääsääntöisesti ukrainalaisille, tilapäistä suojelua hakeneille asiakkaille.”

Vastaanottokeskusten ja asuntojen kalustamisessa ratkaisevaa on, että ne saa kalustettua kodinomaisiksi, jotta konfliktia paenneet kokisivat olonsa viihtyisäksi ja ennen kaikkea turvalliseksi.

“Me varustamme asunnot sängyillä ja ruokailutilan kalusteilla, muussa kalustamisessa paikallisten osastojen vapaaehtoiset neuvovat ja avustavat asiakkaita. Perustarpeet asiakkaat hoitavat itsenäisesti heille myönnettävällä vastaanottorahalla.”

Yritykset, yhdistykset ja ihmiset voivat lahjoituksilla tarjota vastaanottokeskuksen asukkaille eväitä uuden arjen alkuun. Rosengrénin mukaan ihmiset ovat lahjoittaneet paljon vaatteita.

“Jotkut yritykset ovat tarjonneet suoraan rahaakin, mutta se on teknisesti hankalaa, että saisimme sen kohdennettua tasapuolisesti ja tasavertaisesti. Monesti yritykset myös suoraan kysyvät, että mille olisi tarvetta ja toimivat sitten sen mukaan.”

Rosengrénin mukaan ukrainalaiset ovat erittäin kiitollisia kaikesta saamastaan avusta. Lahjoitukset myös lisäävät joulumieltä.

“Suomalaiset jouluihmiset kalpenevat ukrainalaisten rinnalla, sillä heillä on ollut kausivaloja ja joulukoristeita jo marraskuun alusta lähtien. Kaikesta päätellen joulu on ukrainalaisille todella tärkeä juhla.”