Siirry suoraan sisältöön
Tuotteemme kestävät elämää

Niemen Tehtaat on valmistanut ja toimittanut kestäviä kalusteratkaisuja suomalaisiin julkitiloihin ja erilaisiin ympäristöihin jo vuosikymmenien ajan.

Tietoa tuotteistamme
Palvelut kestävyyttä lisäämässä

Tarjoamme palveluita tuotteen koko elinkaarelle kasaus- ja asennuspalveluista huolto- ja korjauspalveluun.

Tutustu palveluihimme
Perheyritys jo neljännessä polvessa

Vuonna 1898 perustettu Niemen Tehtaat jatkaa puusepänperinteitä jo neljännessä polvessa. Perheyritys on suomalaisista huonekaluvalmistajista vanhin sekä yksi suurimpia.

Lue lisää meistä

1 minuutin luku

Osaran asuntola

Osaran asuntola

Sasky koulutuskuntayhtymän Osaran maaseutuopetusyksikön uusi asuntola sisältää kuusi erillistä soluasuntoa. Huoneistoalaa on kaikkiaan 320 neliötä ja rakennus tarjoaa kodin noin 40 opiskelijalle. Pääurakoitsijana hankkeessa toimi Rakennustoimisto Pekka Kynnös Oy.

 

"Kilpailutuksen lopputulemana, Niemen Tehtaat Oy, joka on Saskylle pitkäaikainen yhteistyökumppani muutenkin, valikoitui kalustetoimittajaksi", Saskyn Luoteis-Pirkanmaan oppilaitosten rehtori Joni Liukkonen kertoo.

Niemen Tehtaat toimitti kohteeseen muun muassa Niemi-sarjan 2- ja 3-istuttavia sohvia ja raheja, Matias-runkopatjoja, Klassikko-pinnatuoleja ja Filo-sohvapöytiä.

Osaran_asuntola_refe_2

Liukkonen kehuu yhteistyön sujuvuutta Niemen Tehtaiden ja koulutuskuntayhtymän kanssa.

"Saimme tehtyä niin sanotun laadun varmistuksen paikan päällä, kun kävimme tehtaalla. Kalusteiden värivalinnat eivät millään tavalla vaikuttaneet toimitusaikoihin, tämä ei nimittäin aina ole itsestäänselvyys. Kalusteet tulivat kohteeseen juuri sinä päivänä, kun oli sovittu", hän kiittelee.

"Oma sohvatehtaamme Virossa pystyy joustavasti räätälöimään verhoiltuja kalusteita eri projektien vaatimusten mukaisesti", Niemen Tehtaiden markkinointipäällikkö Laura Tyni-Järvelä painottaa.

Niemi-sarjan tuotteiden suunnittelusta vastaa Lempäälässä asuva sisustusarkkitehti SIO ja kalustemuotoilija Marjut Nousiainen. Niemi-sarja on 125-juhlavuottaan viettävän Niemen Tehtaiden nimikkosarja.

Rehtorin mukaan projekti oli kaiken kaikkiaan paikallisten yritysten yhteistyön taidonnäyte.

"Saimme tehdä seudulla toimivien yritysten kanssa koko projektin. Monet opiskelijamme ovat olleet lisäksi oppisopimuskoulutuksella kyseisissä yrityksissä, Kynnöksellä ja Niemellä."

Osaran_asuntola_refe_4

Asuntola sisustettiin värikkään visuaalisesti, mutta kiertotaloutta silmällä pitäen. Huoneisiin maalattiin eri värisiä tehosteseiniä, seinäelementeiksi valittiin uusiokäytetystä laminaatista valmistettuja sisustuselementtejä.

Asuntolan sisustamisesta vastasi Ylöjärvellä toimiva kiertotalouden edelläkävijä ja suunnittelija Susanne Hamari. Hän painotti kohteen sisustamisessa kohderyhmää ja heidän kiinnostuksen kohteitaan, ympäristöä ja tilan käyttöä sekä viihtyvyystekijöitä.

"Niemen Tehtaiden kalusteet ovat tilaan mittasuhteeltaan juuri sopivia. Ne on verhoiltu laadukkailla kankailla ja kalusteiden käyttömukavuus on tilan käyttöön sopivaa", Hamari aloittaa.

"Kun ensimmäisen kerran kävin kalustetussa asuntolassa, tuli wau-efekti. Uskon, että asuntolan viihtyisyys lisää myös koulutuksen vetovoimaa. Kalusteet ovat toimivat, pitkäikäiset sekä kivan näköiset", Liukkonen jatkaa.

Rehtori uskoo, että yhteistyö Niemen Tehtaiden kanssa jatkuu tulevaisuudessa.

"Niin osaavan työvoiman turvaamisessa kuin muissakin mahdollisissa yhteistyökuvioissa."

"Asuntolan kalustus oli tyylipuhdas, kiitettävän arvoinen suoritus", hän painottaa.

Osaran asuntolan avajaisia vietettiin elokuussa 2023.

Osaran_asuntola_refe_3