Siirry suoraan sisältöön
Tuotteemme kestävät elämää

Niemen Tehtaat on valmistanut ja toimittanut kestäviä kalusteratkaisuja suomalaisiin julkitiloihin ja erilaisiin ympäristöihin jo vuosikymmenien ajan.

Tietoa tuotteistamme
Palvelut kestävyyttä lisäämässä

Tarjoamme palveluita tuotteen koko elinkaarelle kasaus- ja asennuspalveluista huolto- ja korjauspalveluun.

Tutustu palveluihimme
Perheyritys jo neljännessä polvessa

Vuonna 1898 perustettu Niemen Tehtaat jatkaa puusepänperinteitä jo neljännessä polvessa. Perheyritys on suomalaisista huonekaluvalmistajista vanhin sekä yksi suurimpia.

Lue lisää meistä

1 minuutin luku

Ritavuoren päiväkoti

Ritavuoren päiväkoti

Niemen Tehtaat kalusti Lapualla toimivan Ritavuoren päiväkodin nukkumatilat. Päiväkodin tilat haluttiin kalustaa värimaailmaltaan rauhoittavaksi ja rauhalliseksi. Niemen Tehtaat valmisti Muksu-kaappivuoteisiin ja Muksu-liinavaatekaappeihin asiakkaan toiveesta tammiset laminaattiovet.

Päiväkodin johtajan Anu Latvalan mukaan puun sävyt tuovat päiväkotiin rauhallisuutta.

"Lapset tuovat päiväkotiin ääntä, lelut kirjavuutta ja väriä. Maanläheinen kalustus taas tuo rauhaa vastapainoksi", Latvala kertoo.

Muksu-kaappivuoteen ja -liinavaatekaapin runkoa sekä ovea on mahdollista saada erikoistilauksesta myös laminaattipintaisena, jolloin värivaihtoehtoja on enemmän.

"Tammi on tunnelman luojana erinomainen valinta. Tummanruskea tammi tuo lämpöä ja luonnonläheisyyttä. Olemme olleet tosi tyytyväisiä valintaamme", Latvala korostaa.

Muksu-kaappivuoteet

Muksu-kaappivuoteet sujuvoittavat päiväkodin arkea. Avattavasta kaappivuoteesta saa helposti sängyt kahdelle lapselle. Kun vuode ei ole käytössä, sänky nousee kaapin sisälle ja vie vain vähän tilaa.

"Liinavaatekaapit sänkyjen yhteydessä on ollut arkea helpottava ratkaisu. Vuoteen nosto ja lasku käy kätevästi kaasujousien ansiosta. Taittuvat, yläsängyn turvalaidat huolehtivat lasten turvallisuudesta."

"Henkilökuntamme on ollut lisäksi hyvin tyytyväinen kaappivuoteiden ovien tuplalukitukseen."

 

Kaappivuoteen ovessa on turvalukituksena painonappilukko ja kaapin rungossa lisäksi turvasalpa, joka estää vuoteiden avautumisen vahingossa.

Lisäturvallisuutta tuovat sängyn päädyssä olevat, nousevat tikkaat. Päätytikas nousee ja lukkiutuu yläsängyn turvalaidaksi.

Niemen Tehtaat toimitti nukkumatiloihin myös Muksu-sohvavuoteita. Latvala kehuu sohvavuoteissa tilan käyttöä.

"Sohvalla mahtuu nukkumaan yksi lapsi, sohvan alle mahtuvista lisäsängyistä tulee nukkumapaikat kahdelle lapselle. Sirojen, pienikokoisten sohvien liikuttelu käy helposti."

Muksu_sohvakokonaisuus_1920

Kalustuskokonaisuudesta Latvala antaa Niemen Tehtaille arvosanaksi kiitettävän.

"Laatu ja työnjälki on ollut kiitettävän arvoista, hinnat olivat kilpailukykyiset ja saimme kalusteet avaimet käteen -periaatteella. Arvosanaksi antaisin 9."

Ritavuoren päiväkoti aloitti toimintansa maaliskuun 2023 alussa. Päiväkoti on mitoitettu yhteensä 105 lapselle, tällä hetkellä päiväkodissa on 85 lasta.