Siirry suoraan sisältöön
Tuotteemme kestävät elämää

Niemen Tehtaat on valmistanut ja toimittanut kestäviä kalusteratkaisuja suomalaisiin julkitiloihin ja erilaisiin ympäristöihin jo vuosikymmenien ajan.

Tietoa tuotteistamme
Palvelut kestävyyttä lisäämässä

Tarjoamme palveluita tuotteen koko elinkaarelle kasaus- ja asennuspalveluista huolto- ja korjauspalveluun.

Tutustu palveluihimme
Perheyritys jo neljännessä polvessa

Vuonna 1898 perustettu Niemen Tehtaat jatkaa puusepänperinteitä jo neljännessä polvessa. Perheyritys on suomalaisista huonekaluvalmistajista vanhin sekä yksi suurimpia.

Lue lisää meistä
 

Niemi-sohva 2-istuttava

125-juhlavuotemme kunniaksi sisustusarkkitehti SIO ja kalustemuotoilija Marjut Nousiainen on luonut yhteistyössä Niemen Tehtaiden kanssa monipuolisen Niemi-malliston.

Tuotetiedot

Kaarevilla, laaksomaisilla muodoilla varustettu Niemi-sohva muuntuu moneen tilaan. 2-istuttavan Niemi-sohvan käyttöergonomia ja istumamukavuus on hiottu huippuunsa. 

Aaltomaiset käsinojat ovat tukevat, käsivarsien lepuuttaminen onnistuu vaivatta. Tukevista käsinojista on helppo ottaa tukea sohvalle istuttaessa ja siitä noustessa. Sohvan istuin- ja selkänojatyyny on korkeakimmoista, palosuojattua vaahtomuovia. Sohva on kiinteästi verhoiltu, istuin- ja selkänojatyynyt ovat käännettävissä.

Käyttökohteen ja asiakkaan tarpeiden mukaan verhoiluun on valittavissa useita eri kangasvaihtoehtoja. Tuotekuvien sohvissa jalat ovat koivua, mutta asiakkaan toiveiden ja suunnitelmien mukaan toimitamme myös muita vaihtoehtoja.

Meidän kanssamme voit olla luova. Vaikka projektisi ei jousta, me joustamme ja tuemme luovuuttasi!

125-juhlavuotemme kunniaksi sisustusarkkitehti SIO ja kalustemuotoilija Marjut Nousiainen on luonut yhteistyössä kanssamme malliston, joka koostuu oman sohvatehtaamme Niemi Sofan valmistamista huonekaluista.

Kunnioituksesta 125-juhlavuotta kohtaan Nousiainen antoi suunnittelemalleen monipuoliselle mallistolle sen ansaitseman nimen, Niemi. Muuntuvalla Niemi-mallistolla on helppo kalustaa niin hotellit, työhuoneet, neuvottelutilat, aulat kuin muutkin julkitilat.

Niemi-mallistoon Nousiainen valitsi kalusteisiin sopivia laadukkaita, paloturvallisia, mutta myös ilmeikkäitä, rouheita ja struktuurisia kankaita. 

 Lauritzonin Boucle on juuri sellainen. Hiekka, sininen ja keltainen ovat kauniit Niemeen sopivat sävyt. Ehkä niistä saa inspiraatiota myös moneen julkitilan sisustukseen. Vaikkapa keltainen sohva piristäisi montaa muuten väritöntä tilaa, Nousiainen kertoo.

Lisäksi suunnittelija valitsi suomalaisen maun ikisuosikin eli harmaan ja siitä kolme kaunista sävyä Lauritzonin Nemi Melange -sarjasta.

– Näissä ilme ja eloisuus ei tule pintastruktuurin kautta vaan kauniina meleerattuna sävynä. Eloisa sävy on omiaan puhtaanapidonkin kannalta julkitilassa, suunnittelija painottaa.

Kalustemuotoilija Marjut Nousiaiselle tärkeää on restoratiivinen suunnittelu, joka tarkoittaa kaikki aistit huomioon ottavaa, hyvinvointiin panostavaa suunnittelua, jossa luonto liitetään kiinteäksi osaksi suunnittelua. Tällaisella herkällä suunnittelulla edistetään ihmisten hyvinvointia rakennetussa ympäristössä.

– Kalusteiden jalat ovat massiivipuuta ja tuovat kaarevan, orgaanisen muotokielen kanssa luonnonelementtejä osaksi designia, suunnittelija kertoo.

Niemi-sohva valmistetaan omalla sohvatehtaallamme Virossa. Niemi-mallistoon kuuluu myös 3-istuttava sohva, nojatuoli ja kaksi eri kokoista rahia.

Tuotteen mitat

Leveys: 167 cm
Syvyys: 87 cm
Korkeus: 85 cm
Istumaleveys: 72 cm
Istumakorkeus: 45 cm
Jalan korkeus: Etujalat 19 cm, takajalat 16 cm

Tekniset tiedot

Runko: Koivuvaneria
Istuintyyny: Korkeakimmoinen ja palosuojattu HR-35-vaahtomuovi
Selkätyyny: Korkeakimmoinen ja palosuojattu HR-25-vaahtomuovi
Jalat: Koivua
Tuotteen valmiusaste: Toimitetaan valmiiksi koottuna

Tuotteen valmistusmaa: Viro

Ladattavat tiedostot

Myyntipäällikkö

Antti Korpela

+358 50 1299
antti.korpela@niementehtaat.fi

Heräsikö kysyttävää?

Ota yhteyttä tai soita niin jutellaan!

 

Tutustu ja lue lisää

Tutustu käytännöllisiin, turvallisiin ja moniin tarpeisiin sopiviin tuoleihin, nojatuoleihin, katsomoihin, säkkituoleihin sekä työtuoleihin.

Istuimet