Siirry suoraan sisältöön
Tuotteemme kestävät elämää

Niemen Tehtaat on valmistanut ja toimittanut kestäviä kalusteratkaisuja suomalaisiin julkitiloihin ja erilaisiin ympäristöihin jo vuosikymmenien ajan.

Tietoa tuotteistamme
Palvelut kestävyyttä lisäämässä

Tarjoamme palveluita tuotteen koko elinkaarelle kasaus- ja asennuspalveluista huolto- ja korjauspalveluun.

Tutustu palveluihimme
Perheyritys jo neljännessä polvessa

Vuonna 1898 perustettu Niemen Tehtaat jatkaa puusepänperinteitä jo neljännessä polvessa. Perheyritys on suomalaisista huonekaluvalmistajista vanhin sekä yksi suurimpia.

Lue lisää meistä
 

Helmet-nojatuoli

Helmet-nojatuoli on ulottuvuuksiltaan reilu, mutta ilmeeltään kevyt tuoli. Helmet sopii julkitilan katseenvangitsijaksi vaikka kokoustilaan tai aulaan.

Tuotetiedot

Ylhäältä päin katsottuna Helmet-nojatuoli on pyöreän pallon muotoinen, kuin helmi, mutta se muistuttaa myös kypärää, josta nimi Helmet on syntynyt.

Pehmeälinjaisessa Helmet-nojatuolissa on kiinteä istuin ja selkänoja. Tuolin runko on valmistettu koivuvanerista, tuolissa on lakatut koivujalat (korkeus 19 cm).

Nojatuolin istuintyynyssä on palosuojattu ja korkeakimmoinen HR-35-vaahtomuovi, selkänojassa on palosuojattu ja korkeakimmoinen HR-25-vaahtomuovi.

Käyttökohteen ja asiakkaan tarpeiden mukaan verhoiluun on valittavissa useita eri kangasvaihtoehtoja. Tuotekuvien nojatuolissa jalat ovat koivua, mutta asiakkaan toiveiden ja suunnitelmien mukaan toimitamme myös muita vaihtoehtoja.

Meidän kanssamme voit olla luova. Vaikka projektisi ei jousta, me joustamme ja tuemme luovuuttasi!

Niemen Tehtaat Oy täyttää tänä vuonna 125 vuotta.

Juhlavuoden kunniaksi sisustusarkkitehti SIO ja kalustemuotoilija Marjut Nousiainen on luonut yhteistyössä Niemen Tehtaiden kanssa pyöreälinjaisen, syliinsä kutsuvan Helmet-nojatuolin.

Kalustemuotoilijalle tärkeää on restoratiivinen suunnittelu, joka tarkoittaa kaikki aistit huomioon ottavaa, hyvinvointiin panostavaa suunnittelua, jossa luonto liitetään kiinteäksi osaksi suunnittelua. Tällaisella herkällä suunnittelulla edistetään ihmisten hyvinvointia rakennetussa ympäristössä.

– Helmet toimii esimerkiksi pörröisen ja struktuurisen kankaan kanssa, joka vain lisää sen pyöreyttä ja pehmeyttä. Tuolin jalat ovat massiivipuuta ja tuovat kaarevan orgaanisen muotokielen kanssa luonnonelementtejä osaksi designia, suunnittelija kertoo.

125-juhlavuosi herättää Nousiaisessa kunnioitusta ja arvostusta pitkiä perinteitä ja tehtyä työtä kohtaan.

– On ilo ja kunnia olla osa tätä tarinaa ja juhlavuotta, Nousiainen kiittelee.

Helmet-nojatuoli valmistetaan omalla sohvatehtaallamme Virossa. Nojatuolin pariksi Nousiainen on suunnitellut pyöreälinjaisen Helmet-rahin.

Tuotteen mitat

Leveys: 95 cm
Syvyys: 84 cm
Korkeus: 80 cm
Istumaleveys: 65 cm
Istumasyvyys: 56 cm
Istumakorkeus: 43 cm
Jalan korkeus: 19 cm

Tekniset tiedot

Runko: Koivuvaneria
Istuintyyny: Korkeakimmoinen ja palosuojattu HR-35-vaahtomuovi
Selkätyyny: Korkeakimmoinen ja palosuojattu HR-25-vaahtomuovi
Jalat: Lakattua koivua
Tuotteen valmiusaste: Toimitetaan valmiiksi koottuna
Tuotteen valmistusmaa: Viro

Ladattavat tiedostot

Myyntipäällikkö

Antti Korpela

+358 50 1299
antti.korpela@niementehtaat.fi

Heräsikö kysyttävää?

Ota yhteyttä tai soita niin jutellaan!

 

Tutustu ja lue lisää

Tutustu käytännöllisiin, turvallisiin ja moniin tarpeisiin sopiviin tuoleihin, nojatuoleihin, katsomoihin, säkkituoleihin sekä työtuoleihin.

Istuimet